Jadłospis - Krzywa 59
JADŁOSPIS 15.09 – 19.09.2025 r. PP51
DNI TYGODNIA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
II DANIE |
ZUPA |
PODWIECZOREK |
15.09. 2025 PONIEDZIAŁEK |
Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), krakowska sucha 50 g, pomidor/sałata |
Arbuz |
Pizza z szynką konserwową i serem tartym - wyrób własny (1,3,7) , sos pomidorowy, ogórek świeży , kompot wieloowocowy 220 ml |
Ogórkowa (7,9) 250ml |
Budyń waniliowy – wyrób własny 120g (1,7), owoc
|
16.09.2025 WTOREK
|
Zupa mleczna 220 ml (1,7), chałka z masłem 45 g (1,7), dżem, jabłko |
Banan |
Filet drobiowy w sosie własnym 70 g (1,7) , ziemniaki z koperkiem 120g , sur. z marchewki z rodzynkami 60 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Rosół ( 1,3,9) 250 ml
|
Piecz. mieszane 75g (1), masło 7g (7) , szyneczka konserwowa 50 g, pomidor / sałata
|
17.09.2025 ŚRODA
|
Kakao 220 ml (1,7), piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), parówki z szynki 50 g , ketchup/musztarda |
Nektarynka
|
Ryż jaśminowy z truskawkami 100g (1,3,7) , jabłko , kompot wieloowocowy 220 ml
|
Gulaszowa (7,9) 250 ml |
Bułka 45g (1), masło 7g (7) , kabanosy , ogórek świeży
|
18.09.2025 CZWARTEK
|
Herbata ziołowa z miodem i cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), pasta z makreli z warzywami 50 g (4), papryka świeża
|
Gruszka |
Pulpety w sosie 70 g (7) , kasza jęczmienna 70g (1) , og. małosolny 50 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Kalafiorowa - krem (1,7,9) 250 ml |
Kajzerka z masłem i miodem 45 g (1,7)
|
19.09.2025 PIĄTEK
|
Herbata owocowa 220 ml , chleb tostowy 75g (1),masło 7g (7), ser żółty 50 g (7), og. świeży |
Mix owocowo - warzywny (marchewka, jabłko ) 120g
|
Miruna w ziołach 80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem 120g, sur. z kapusty kiszonej 70 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Krupnik ( 7,9) 250 ml |
Sałatka owocowa – jabłko, melon, banan
|
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.
Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.
Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.