Jadłospis - Krzywa 59
JADŁOSPIS 10.11 – 14.11.2025 r. PP51
|
DNI TYGODNIA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
II DANIE |
ZUPA |
PODWIECZOREK |
|
10.11. 2025 PONIEDZIAŁEK |
Herbata owocowa 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), krakowska sucha 50 g, pomidor / sałata |
Jabłko
|
Naleśniki z twarogiem 100g (1,3,7) , marchewka , kompot wieloowocowy 220 ml
|
Ogórkowa (7,9) 250 ml |
Kajzerka 45g (1), masło 7g (7) , wędlina 50 g, papryka / sałata
|
|
12.11.2025 ŚRODA
|
Kakao 220 ml (1,7), bułka z masłem 45 g (1,7), ser żółty (7), pomidor/ sałata
|
Gruszka |
Spaghetti z mięsem mielonym 60/80 g (1,3) , ogórek kiszony, kompot wieloowocowy 220 ml
|
Kalafiorowa ( 7,9) 250 ml |
Ciasto z owocami – wyrób własny (1,3,7 |
|
13.11.2025 CZWARTEK
|
Szwedzki stół Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), szyneczka drobiowa, jajko gotowane (3), ser żółty (7), sałata, ogórek świeży, papryka świeża, szczypiorek
|
Mandarynki
|
Gulasz z indyka z warzywami 70 g (7) , ziemniaki z koperkiem 120g, , sur. z kapusty pekińskiej z rzodkiewką 50 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml |
Warzywna (7,9) 250 ml |
Rogal 45g (1), masło 7g (7) , miód leśny
|
|
14.11.2025 PIĄTEK
|
Herbata ziołowa z miodem i cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), twarożek (7), papryka świeża / sałata |
Jabłko
|
Miruna w panierce 80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem 120g, sur. z kapusty kiszonej z papryką 70 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Krupnik (1,9) 250 ml |
Sałatka owocowa – jabłko, mandarynka, banan paluch kukurydziany
|
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.
Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.
Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.