Jadłospis - Krzywa 59
JADŁOSPIS 27.10 – 31.10.2025 r. PP 51
|
DNI TYGODNIA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
II DANIE |
ZUPA |
PODWIECZOREK |
|
27.10. 2025 PONIEDZIAŁEK |
Kakao 220 ml , piecz. mieszane 75g (1), masło 7g (7) , jajecznica ze szczypiorkiem (3) 60 g, papryka świeża |
Mandarynka |
Makaron z twarogiem 100g (1,3,7) , jabłko , kompot wieloowocowy 220 ml |
Kapuśniak z kiszonej kapusty (9) 250 ml |
Kajzerka 45g (1), masło 7g (7) , szyneczka konserwowa 50 g , pomidor/sałata |
|
28.10.2025 WTOREK
|
Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), ser żółty (7), pomidor/ sałata |
Jabłko |
Kotlet schabowy 70 g (1,3,7) , ziemniaczki z koperkiem 80 g (1) , sur. z selera z rodzynkami 60 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml |
Zacierka na rosole (1,3,9) 250 ml |
Budyń waniliowy – wyrób własny 120g (1,7), mus owocowy
|
|
29.10.2025 ŚRODA
|
Zupa mleczna 220 ml (1,7) , kawiarka 45g (1),masło 7g (7), dżem, jabłko |
Banan
|
Pizza z szynką konserwową i serem tartym - wyrób własny (1,3,7) , sos pomidorowy, ogórek kiszony , kompot wieloowocowy 220 ml |
Krupnik ( 1,9) 250 ml |
Piecz. mieszane 75g (1), masło 7g (7) , pasta z łososia wędzonego z warzywami 50 g (4), papryka świeża/ sałata
|
|
30.10.2025 CZWARTEK
|
Szwedzki stół Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), pieczeń rzymska – wyrób własny, ser żółty (7), polędwica sopocka , sałata, ogórek świeży, papryka świeża, szczypiorek |
Gruszka |
Gulasz wołowy 70 g (1,7) , kasza bulgur 80 g (1) , buraczki na ciepło 60 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml
|
Jarzynowa (7,9) 250ml
|
Koktajl mleczny z owocami 150 g (1,7) – wyrób własny , paluchy kukurydziane |
|
31.10.2025 PIĄTEK
|
Herbata owocowa 220 ml , chleb tostowy 75g (1),masło 7g (7), ser żółty 50 g (7), og. kiszony/ketchup |
Mix warzywny (marchewka, papryka świeża ) 120g |
Placki ziemniaczane z cukiną i jog. naturalnym (1,3,7) , 120/50 g, jabłko, kompot wieloowocowy 220 ml
|
Barszcz biały z jajkiem (1,3,9) 250ml |
Sałatka owocowa – jabłko, mandarynka, gruszka |
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.
Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.
Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.