Przedszkole Publiczne Nr 51

Jadłospis - Krzywa 59

JADŁOSPIS 17.11. – 21.11.2025 r.  PP51

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

17.11. 2025

PONIEDZIAŁEK

 

Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane  75g (1),masło 7g (7), kiełbasa szynkowa 50 g, pomidor/sałata

 

Jabłko

 

 

Pulpety w sosie 70 g (7) , makaron kolorowy70g (1) , sur. z og. kiszonego 50 g , kompot wieloowocowy 220 ml

 

Ziemniaczana

(9)

250ml

 

 

Kasza manna 120g (1,7), owoc

 

 

18.11.2025

WTOREK

 

 

Kakao 220 ml (1,7), piecz. mieszane  75g (1),masło 7g (7), ser żółty (7), papryka świeża

 

 

Banan

 

Racuszki z jabłkami ( 1,3,7 ), mus owocowy ,   kompot wieloowocowy 220 ml

 

 

Barszcz czerwony

(7,9)

250ml

 

Kajzerka  45g (1), masło 7g (7) , szyneczka konserwowa 50 g, ogórek kiszony

 

 

19.11.2025

ŚRODA

 

 

Zupa mleczna 220 ml (1,7), kawiarka z masłem 45 g (1,7),  dżem, jabłko

 

 

Gruszka

 

Filet drobiowy 70g (1,3) , ziemniaki  z koperkiem 120g ,  sałata masłowa ze śmietaną 50 g  (7)  , kompot wieloowocowy 220

 

 

Rosół

(7,9)

250m

 

Ciasto    – wyrób własny (1,3,7)

 

20.11.2025

CZWARTEK

 

Szwedzki stół

Herbata  z cytryną 220 ml  , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), schab pieczony – wyrób własny, ser żółty (7), jajko gotowane (3), sałata, ogórek świeży, papryka świeża, rzodkiewka, szczypiorek

 

 

Mandarynka

 

 

Pizza z  szynką konserwową  i serem tartym - wyrób własny (1,3,7) , sos pomidorowy, jabłko , kompot wieloowocowy 220 ml

 

Żurek

(1,7,9)

250 m

 

 

Koktajl mleczny z owocami 150 g (1,7) – wyrób własny , paluchy kukurydziane

 

21.11.2025

PIĄTEK

 

 

 

Herbata owocowa 220 ml , piecz. mieszane  75g (1)  ,masło 7g (7), twarożek (7), rzodkiewka, natka

 

 

Mix  warzywny (marchewka,  papryka świeża ) 120g

 

 

Miruna w panierce 80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem  120g, sur. z  kapusty białej 70 g , kompot  wieloowocowy 220 ml

 

 

Pomidorowa

(1,7,9)

250ml

 

Sałatka owocowa – jabłko, banan, gruszka

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.