Jadłospis - Chlebowa 4
JADŁOSPIS 13.10 – 17.10.2025 r. TUPTUSIE
DNI TYGODNIA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
II DANIE |
ZUPA |
PODWIECZOREK |
13.10. 2025 PONIEDZIAŁEK |
Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), paróweczki 50 g , papryka świeża |
Mandarynka |
Ryż jaśminowy z jabłkami 100g (1) , jog. naturalny (7) , kompot wieloowocowy 220 ml
|
Kapuśniak z kiszonej kapusty (9) 250ml |
Bułka 45g (1), masło 7g (7) , ser żółty 7 g (7) , pomidor
|
14.10.2025 WTOREK
|
Mleko 220 ml (1,7), piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), twarożek 50 g (7) z zieleniną ( rzodkiewka, szczypior ) |
Banan |
Nuggetsy drobiowe 70g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , sałata lodowa 50 g (7) , kompot wieloowocowy 220
|
Rosół (1,3,9) 250ml |
Budyń czekoladowy - 120g (1,7), owoc
|
15.10.2025 ŚRODA
|
Zupa mleczna 220 ml (1,7) , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), ser żółty (7), pomidor/ sałata
|
Jabłko
|
Kotlet pożarski 70g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , marchewka z groszkiem na ciepło 50 g (7) , kompot wieloowocowy 220 |
Jarzynowa (7,9) 250ml |
Piecz. mieszane 75g (1), masło 7g (7) , szynka konserwowa 50 g , sałata/ogórek świeży
|
16.10.2025 CZWARTEK
|
Szwedzki stół Herbata z cytryną 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), schab pieczony – wyrób własny, ser żółty (7), dżem, sałata, ogórek świeży, papryka świeża, szczypiorek |
Gruszka |
Pierogi z twarogiem i ziemniakami 150g, jogurt naturalny (1,3,7) , marchewka , komp. wieloowocowy 220 ml |
Ogórkowa (7,9) 250 ml |
Ciasto z owocami – wyrób własny (1,3,7 |
17.10.2025 PIĄTEK
|
Herbata owocowa 220 ml , piecz. mieszane 75g (1),masło 7g (7), jajko gotowane (3), ogórek świeży |
Mix warzywny (marchewka, papryka świeża ) 120g
|
Pulpet rybny w sosie 80g (1,3,4), makaron 70g (1), sur. z kapusty kiszonej 70 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Krupnik ( 1,9) 250 ml |
Kajzerka z masłem i dżemem 75 g (1,7)
|
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.
Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.
Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.